Casual Chic

De dresscode “Casual Chic” kan je op vele gelegenheden aan. Bij deze dresscode draag je een redelijk standaard, makkelijk draagbare outfit met nette aspecten. De dresscode is erg geliefd op bruiloften of formele feesten, omdat je je eigen style kan verwerken in de outfit en het vaak comfortabel zit. Zo kan je bijvoorbeeld je eigen favoriete broek of shirt aan met een net colbertje erboven. Er zijn veel mogelijkheden bij deze dresscode. Wil je iets minder Chic, maar nog wel steeds netjes, dan is Smart Casual misschien iets voor jou!

Casual Chic
Casual Chic voor mannen

Casual Chic wordt veel gedragen op bruiloften en tegenwoordig ook steeds meer naar het werk en bij bedrijven waar een pak nog de dresscode is wordt Casual Chic gehanteerd bij “Casual Friday”. Omdat het bij wat nettere gelegenheden gebruikt wordt is het een afrader om broeken of shirts met gaten te dragen, hierdoor wordt de outfit te casual. Om de dresscode goed te dragen kan je bijvoorbeeld voor een nette chino met een leuk simpel shirt erboven, over het shirt kan je dan een colbertje dragen. Ook kan je boven de chino een overhemd of nette coltrui dragen. Bij het overhemd kan je in plaats van een colbert, een gilet dragen. Onder de outfit draag je nette schoenen. Is je outfit al erg chic, bijvoorbeeld als je een chino met een colbert draagt, dan kan je nette, schone sneakers dragen. Is je outfit nog een beetje casual, dan kan je kiezen voor mooie suède of klassieke leren schoenen.

Accessoires bij Casual Chic

 

Bij deze dresscode kunnen zeker accessoires gedragen worden. Er zijn geen exacte regels bij het dragen van accessoires met Casual Chic, dus je kan je eigen style erin kwijt. Een nette riem, passend bij de outfit, doet nooit kwaad. Ook een zilveren horloge is altijd goed, heb je een andere kleur horloge, kijk dan eerst of het bij de outfit past. Een stropdas of strik kan je eventueel gedragen worden, hiermee kan je de outfit afmaken, maar let er wel op dat de outfit niet te chic wordt. Zoals eerder genoemd kan je nette suède of leren schoenen dragen, zorg ervoor dat de riem dezelfde kleur heeft als de schoenen. 

Geen zin om zelf opzoek te gaan naar een outfit? Dit raden wij je aan.

Casual Chic voor dames

 

Ook voor de vrouwen geldt dat “Casual Chic” een standaard, alledaagse outfit is met nette aspecten. Vrouwen hebben veel opties bij deze dresscode, meer dan de heren hebben. Je kan bijvoorbeeld een simpel topje dragen met een net rokje eronder of een leuke blouse met daaronder een nette broek. Spijkerbroeken zijn vaak wat te casual, probeer deze daarom te vermijden. Omdat de dresscode zo breed is bij vrouwen, kan je het beste kijken naar de gelegenheid en probeer hier je outfit op aan te passen. Blote benen mogen bij deze dresscode en met wat accessoires kan je de outfit afmaken.

Meer inspiratie opdoen? Kijk nog even rond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.