Hoe kleed je je Smart Casual?

Smart Casual is een van de bekendste, zoniet de bekendste dresscode die gedragen wordt. Dat is niet voor niets, want deze dresscode kan je op veel verschillende manieren dragen en past bij veel gelegenheden. Met de dresscode ‘Smart Casual’ draag je redelijk normale alledaagse kleding, maar toch met een formele touch. Smart Casual wordt steeds vaker gedragen, dit komt vooral doordat het bij creatieve bedrijven erg populair is. Het is namelijk comfortabel, maar toch wel professioneel.

Hoe kleed je je smart Casual?

Er is veel keuze in deze dresscode. Het fijne hiervan is dat iedereen zijn eigen style kan aanhouden. Om te beginnen kan je bij deze dresscode een mooi overhemd dragen, passend daarbij kan je een nette spijkerbroek dragen met formele schoenen of een paar sneakers. Een colbertje staat hier ook erg goed bij. Je kan ook het overhemd vervangen door een coltrui. Een coltrui komt wat formeler over dan een normale trui en over deze coltrui staat een colbertje erg goed. 
In plaats van de spijkerbroek kan je ook een mooie chino of pantalon dragen. Dit is geeft vaak een wat zomerse uitstraling. Hierbij wordt een colbertje wel afgeraden, want dan wordt het al snel te chique. Hieronder passen ook weer mooie nette schoenen of sneakers. Onder de outfit kan je ook witte sneakers dragen, deze geven een mooie Casual look. 

Afraders bij Smart Casual.
Het fijne aan deze dresscode is dat je je eigen style kan toepassen, maar er zijn een paar dingen die toch afgeraden worden. De outfit moet netjes blijven, daarom moet de broek ook netjes overkomen. Zorg er daarom ook voor dat de broek geen kreukels of wassing heeft. Draag ook geen broek met gaten erin, daardoor wordt de outfit te Casual.

Geen zin om zelf opzoek te gaan naar een outfit? Dit raden wij je aan.

Wanneer draag je Smart Casual?

Zoals eerder vernoemd wordt de dresscode steeds populairdere bij creatieve bedrijven, hiermee worden vooral marketingbureaus en designbureaus bedoeld. Bij dit soort bedrijven wordt er verwacht dat je professioneel overkomt, maar vaak werken er creatieve mensen die hun eigen twist aan de outfit geven. Naast deze bedrijven wordt het ook met enige regelmaat bij een bruiloft als dresscode gebruikt. De gasten hoeven dan niet in pak te komen, maar worden wat vrijer in hun keuze gelaten. Ook wordt de dresscode vaak gedragen in de vrije tijd, bijvoorbeeld als je op je vrije dag de stad in gaat. Zo kom je erg modieus en formeel over, want je weet nooit wie je tegenkomt.

Smart Casual combineren met accessoires.

Je kan deze dresscode goed combineren met accessoires. Een bijpassende riem staat altijd goed en kan de outfit af maken. Naast de riem kan je er ook een horloge bij dragen, om het wat Casual te houden is een leren of zilveren kleurig bandje erg geschikt. Wat andere accessoires zijn bretels en pochetten. Bretels worden tegenwoordig meer gebruikt als mode-item dan als broek ophouder. Om de bretels Casual over te laten komen, kun je dunne bretels gebruiken. Bij de pochet kan je eventueel gebruik maken van een leuk kleurtje of printje.

Accessoires die goed zijn te combineren met Smart Casual.

Smart Casual voor dames.

Ook voor de dames geldt hetzelfde, de outfit moet formeel overkomen, maar niet te netjes. Vrouwen kunnen bijvoorbeeld een mooi jurkje dragen met een paar nette sneakers eronder. Een nette blouse of trui/coltrui met een mooi jasje erbij. Een jasje is überhaupt erg aan te raden, aangezien dat de outfit vaak wat chiquer maakt. Dus als de gelegenheid wat formeler of informeler uitpakt, dan kan je ervoor kiezen om het jasje aan te houden of uit te laten. De dames kunnen net zoals de mannen een jeans dragen zonder scheuren of wassing. Ook kunnen ze een mooie pantalon dragen. Onder de outfit kunnen nette sneakers of een wat formelere schoenen gedragen worden.

Om de juiste Smart Casual outfit te vinden bevelen we je de volgende webshops aan om de beste kledingstukken te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.