Tenue de Ville

Je hebt binnenkort een gelegenheid waarbij je de dresscode Tenue de Ville moet dragen, maar wat houdt deze dresscode dan precies in. Tenue de Ville komt uit Frankrijk en als je het letterlijk vertaald betekent het stadskledij. Je denkt dan misschien dat je een erg vrije kledingkeuze hebt, maar de dresscode bestaat al een lange tijd en komt dan ook nog uit de tijd dat de mensen nog nette pakken naar de stad droegen. Nu is de dresscode er populair bij chique gelegenheden. Wij vertellen in dit artikel precies wat je als man zijnde moet dragen bij deze dresscode.

Tenue de Ville voor mannen

Tenue de Ville is dus een dresscode waarvan verwacht wordt dat de man zich formeel kleed. Mannen dragen hierbij een (maat)pak, bij deze dresscode hoort de outfit niet op te vallen, want de aandacht hoort naar de gastvrouw/heer te gaan. Een regel om in je achterhoofd te houden is: hoe subtieler, hoe beter.

Hoewel een zwart pak bij de meeste dresscodes vaak gedragen wordt, is dat bij Tenue de Ville niet geschikt. Vaak worden er effen, subtiele, pastelkleurige pakken gedragen, denk bijvoorbeeld aan pakken met de kleuren grijs, beige, bruin of blauw. Naast een effen pak, kan je ook voor een rustig printje kiezen, zoals strepen, maar kies niet voor drukke figuurtjes. Ook kan de kleur van je colbert afwijken van de pantalon, maar zorg ervoor dat de pantalon en de colbert goed bij elkaar past en hou het subtiel. Het pak hoeft niet altijd tweedelig te zijn. Je kan ook voor een driedelig pak kiezen, dus een passende gilet onder de colbert kan prima.  Het overhemd dat onder het colbertje wordt gedragen moet altijd een lichtere kleur hebben dan de colbert zelf. 

Accessoires bij Tenue de Ville 

Een stropdas bij deze dresscode is verplicht, je kan in plaats van een stropdas ook een mooie strik dragen. Zorg er wel voor dat de kleuren van deze das of strik past bij het pak, je kan ook een subtiel motiefje op de das of strik dragen, maar zorg ervoor dat dit niet te druk is. Ook kan je eventueel een bijpassende pochet dragen, hiermee kan je de outfit wat speelser of juist wat formeler maken. Je hoeft niet per se een riem te dragen, maar dat kan de outfit wel afmaken. Kies je wel voor een riem, zorg er dan voor dat ze in dezelfde kleur zijn als de schoenen.

Onder de outfit horen natuurlijk ook een mooi paar schoenen. Brogue schoenen staan het beste bij de dresscode, maar je kan hier zelf ook een beetje je eigen style hierin kwijt door een beetje te experimenteren met verschillende formele schoenen, maar hou het wel subtiel. Een donkere, leren paar schoenen passen goed bij de outfit, maar je kan ook kiezen voor een mooie suède schoenen. Naast zwarte schoenen kan je ook voor donkerblauwe of cognackleurige schoenen gaan.

Geen zin om zelf opzoek te gaan naar een outfit? Dit raden wij je aan.

Tenue de Ville voor dames

Voor dames moet de outfit, net zoals voor mannen, formeel zijn. Met deze dresscode kunnen de dames een kort rokje tot aan de knie of een mooi cocktailjurkje aan. Een te kort rokje wordt niet toegestaan bij deze dresscode. De kleuren die gedragen worden bij Tenue de Ville zijn zachte vaak pastelkleuren. Onder de outfit is het gebruikelijk dat er een maillot of kousen gedragen worden. qua schoenen worden er nette schoenen met een halfhoge hak

Om de juiste Smart Casual outfit te vinden bevelen we je de volgende webshops aan om de beste kledingstukken te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.