man in pak

Waarom is formele kleding onmisbaar in mijn kledingkast?

De meeste mannen zullen dit hopelijk met ons eens zijn; iedere man moet minstens één goed pak bezitten. Vraagt u zich af waarom? In dit blog leggen wij het u uit en geven wij u essentiële stijltips waarmee u direct uit de voeten kunt.

Er zijn veel verschillende gelegenheden om formele kleding aan te trekken. Dit kan zijn voor werk, een zakelijke bijeenkomst of bijvoorbeeld een bruiloft. Maar ook wanneer de gelegenheid minder formeel is, blijft het een goed idee om te kiezen voor een formele stijl. Immers betekent formeel niet direct een driedelig pak, soms is een nette chino met overhemd afdoende om de juiste indruk te maken.

Het effect van formele kleding

De eerste indruk wordt binnen enkele seconden gemaakt en zal de (zakelijke) relatie in de toekomst zeker beïnvloeden. Voordat u een woord gezegd heeft, heeft uw kleding al voor u gesproken wanneer u iemand gaat ontmoeten. Deze eerste indruk die u als persoon maakt, is namelijk voor 93% afhankelijk van uw verschijning. Door een formele stijl aan te houden zorgt u ervoor dat uw klant of gesprekspartner kan focussen op wat u wil overbrengen, en niet wordt afgeleid door wat u draagt. U zult merken dat u meer zelfvertrouwen krijgt en dit ook gaat uitstralen. Hierdoor wordt het vertrouwen in u ook gestimuleerd. Wat u draagt heeft invloed op hoe u denkt en hoe u zich gedraagt. Het is daarom belangrijk dat u kleding draagt waar u zich fysiek én mentaal goed in voelt. Dit zal u helpen uw doelen te behalen ongeacht of dit doel zakelijk of privé is.

Een formele stijl, iets voor mij?

Voor veel mensen is het een gewoonte om zich zakelijk te kleden op het werk. Toch is er een grote hoeveelheid mensen die het nut en belang hiervan nog niet inziet. Nu we weten wat formele kleding doet met ons eigen gevoel, gaan we kijken hoe het dragen van zakelijke kleding het gevoel van andere mensen kan beïnvloeden en hoe het u kan helpen om uw persoonlijke- en zakelijke doelen te behalen. Kleding zegt veel over een mens. Hoe iemand zich kleedt is een weerspiegeling van zijn of haar professionaliteit. Dit kan ook invloed hebben op een eventueel hoger salaris of een promotie, blijkt uit onderzoek van een professor Economie uit Engeland. Een onverzorgde kledingstijl kan hierdoor zomaar eens een carrièrebreker zijn en uw doelen in de weg staan. Ook al hanteert niet ieder bedrijf speciale kledingvoorschriften, het is altijd een aanrader om te kiezen voor een nette outfit. Of u dan kiest voor een volledig pak of alleen een overhemd met spijkerbroek (of iets daartussenin), dat is aan u. Bepaal uw kleding op basis van hoe formeel de organisatie is en waar u zich comfortabel in voelt. Bedenk daarbij ook wat voor indruk u wilt maken en hoe u wilt dat mensen u herinneren wanneer u de kamer verlaat.

Een eerste pak kopen

Veel mannen kopen of krijgen hun eerste pak op hun achttiende verjaardag. Vanaf deze leeftijd wordt iemand als volwassen beschouwd en dus kan een pak niet langer ontbreken in de kledingkast. Maar ook al droeg u niet uw eerste pak voor uw twintigste, het is nooit te laat om uw eerste pak te kopen. Een formele kledingstijl is immers tijdloos en voor iedere leeftijdsgroep zijn er veel verschillende opties. Wilt u overgaan tot de aankoop van uw eerste pak? Dan zijn er een aantal dingen die u moet weten vóórdat u overgaat tot aankoop. Allereerst moet u rekening houden met de grenzen van uw budget. Gelukkig zijn er pakken beschikbaar voor de grote en de kleine portemonnee. Daarnaast moet u bepalen welke materialen en kleuren het best bij uw lichaam passen. U moet zich uiteraard ook mentaal goed voelen in de kleding die u draagt. Over het algemeen worden pakken gemaakt van wol. Dit is een natuurlijk materiaal waardoor de stof goed ademt. Hierdoor kan een pak zowel in de zomer als in de winter prima comfortabel gedragen worden. Verschillende typen wol die vaak worden gebruikt zijn tweed, flannel en kasjmier. Welke stof het meest geschikt is, hangt voor een deel af van het seizoen. Kleding wordt niet voor niets verdeeld tussen een winter- en zomercollectie. In de zomer hebben mensen meer behoefte aan luchtigere kleding om eventuele zweetvlekken te voorkomen. Hiervoor kunt u het beste stoffen als katoen, vezelhennep of linnen gebruiken. Wel moet u er rekening mee houden dat deze stoffen sneller zullen kreuken. Wanneer de temperatuur daalt in het najaar is het aan te raden om minder luchtige pakken te dragen zodat u het niet te snel koud krijgt. Stoffen die goed in deze behoefte voorzien, zijn tweed en flannel. Deze klassieke en stijlvolle wol stoffen zijn iets wat zwaarder waardoor het uw lichaam sneller opwarmt en het de warmte ook langer vasthoudt. Omdat dit een eerste pak betreft, is het verstandig om voor neutrale kleuren te kiezen. Veelgebruikte pakkleuren zijn blauw en grijs (zowel licht als donker is voor beide kleuren zeer geschikt). Probeer uw keuze te maken op basis van uw huid- en haarkleur.

Ook de maat van uw pak is iets wat tijd en aandacht behoeft. Eigenlijk moet u hier letten op twee dingen; de maat en de pasvorm. De vele soorten pasvormen maken het soms lastig om achter uw werkelijke maat te komen. Gelukkig maakt het internet van vandaag dit tegenwoordig kinderspel. Online filtert u eenvoudig door het oerwoud van formele kleding waardoor u snel bij uw ideale eerste pak komt. Als u onze website bezoekt en dit blogartikel heeft gelezen betekent dat waarschijnlijk dat u geïnteresseerd bent in pakken en formele kleding in het algemeen. Misschien oriënteert u zich al wel op (uw eerste) pak. Door middel van onze artikelen hopen wij u te helpen in uw zoektocht naar het ideale product. Lees ook onze andere blogs om meer te weten te komen over pakken en andere formele kledingsoorten. Ook zult u zo te weten komen wanneer een outfit een pak is en welk pak u voor welke gelegenheid kunt dragen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.